Snel een afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u
ons rechtstreeks bellen :

0471/66 58 62

Of neem direct contact op met één van onze praktijken.

Sportblessures: de achillespees

Achillespees01 zijn zeer veel voorkomende sportblessures. Vooral bij hardlopers of sporters die lopen als trainingsonderdeel hebben. De pijn aan de achillespees bevindt zich meestal of op de aanhechting op de hiel of tot 6 cm boven deze aanhechting.

Oorzaken
Er zijn vele mogelijke oorzaken voor het ontstaan van achillespeesklachten:

  1. slecht looppatroon: - te veel naar binnen lopen (overproneren) - te veel naar buiten lopen (oversupineren)
  2. slechte stand: - holvoeten - scheefstand van het bekken (beenlengteverschil)
  3. Schoeisel en loopondergrond


Symptomen
In het acute stadium is de achillespees vaak; rood, gezwollen, warm en pijnlijk, duidelijke ontstekingsverschijnselen. Een achillespeesblessure kan echter ook in een chronisch stadium geraken. Er is dan ook pijn in rust en is langer dan 6 weken aanwezig.

Therapie mogelijkheden: Podologie
Achillespees02Een podoloog houdt met alle facetten van het probleem rekening. D.w.z. niet alleen alledaagse activiteiten bespreken, maar ook zeker  sportspecifieke aspecten. Vanwege de veelzijdigheid van het probleem zijn er verschillende therapieën mogelijk, men moet denken aan sportinlegzolen, schoenadvies, tijdelijke ontlasting (zool) in combinatie met kinesietherapie, andere orthesen, loopadvies etc.

Heeft u vragen omtrent deze aandoening dan kunt u die stellen aan het podologenteam. Mocht u ideeën hebben aangaande specifieke sportaandoeningen neem dan contact met ons op.