Snel een afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u
ons rechtstreeks bellen :

0471/66 58 62

Of neem direct contact op met één van onze praktijken.

Metatarsalgie (voorvoetpijn)

Metatarsalgie, of voorvoetpijn, is een verzamelnaam voor pijnklachten in de voorvoet. Meestal zijn de uiteinden van de middenvoetsbeentjes overbelasting, waardoor er irritatie van de omliggende kapsels optreedt.

Oorzaken
De klachten worden vaak veroorzaakt door het afwijkend functioneren van de voetgewrichten. Soms is er sprake van een “doorgezakte voorvoet” of “holvoet”. Steeds vaker worden de klachten ook toegeschreven aan een bewegingsbeperking in het grote teengewricht. Door al deze factoren kan de drukverdeling in de voorvoet verstoord zijn, waardoor pijnklachten optreden. Te nauw zittend schoeisel of het lopen met hoge hakken kan de klachten veroorzaken of verergeren.

Symptomen
Vaak zijn er pijnklachten in de bal van de voet aanwezig, toenemend bij belasting en afnemend in rust. Soms straalt de pijn uit naar de tenen. Het dragen van schoeisel zorgt soms voor een toename van de klachten.

Therapie mogelijkheden: Podologie
Uw podoloog heeft u naast een paar podologische functionele zolen de volgende behandeling voorgeschreven en in het adviesgesprek toegelicht:

  • Schoenadvies


Draag schoenen met een brede neus en platte zool. Een schoen met een hak verhoogt de belasting op uw voorvoet.

Na zes tot acht weken komt u terug voor controle. Tijdens dit bezoek wordt de voortgang van uw behandeling besproken. Op basis van uw bevindingen kan de behandeling dan eventueel aangepast worden.